8 dec 2015

8 dec 2015

Personalia

By:

IMG_1658-klein

 

Henk Hermans (1952) is sedert 1977 als psycholoog-psychotherapeut werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg. Hij volgde zijn universitaire opleiding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Aansluitend was hij werkzaam in een algemeen ziekenhuis, binnen de verslavingszorg, bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg en binnen de ambulante revalidatiezorg. Sedert 1997 werkt hij als zelfstandig psycholoog in zijn prive-praktijk te Middelburg. Hij heeft een zeer uitgebreide ervaring in de behandeling van psychische klachten (met name angst- en stemmingsproblemen, burnout-klachten, pijnklachten en psychosomatische klachten, en gedragsproblemen). Daarnaast is hij vanwege zijn veelomvattende ervaring en kennis een specialist in psychologische advisering en mentale training van mensen in lastige leefsituaties en bij levensdilemma’s.

Henk Hermans is initiator van psychologische bedrijfszorg (Hermans Bedrijfszorg). Hermans Bedrijfszorg is gebaseerd op principes van Employee Assistance Programs, en stelt bedrijven en instellingen in staat om directe psychologische hulp en training te bieden aan hun medewerkenden.

Ook is Henk Hermans actief als publicist en docent. Hij heeft diverse leerboeken en zelfhelpboeken op zijn naam staan, en geeft cursussen in cognitieve gedragstherapie (cgt) en rational emotive behavior therapy (rebt).

Henk Hermans is ingeschreven in het BIG-register van psychotherapeuten en klinisch psychologen, en is lid van het Nederlands Instituut van psychologen (NIP) en is supervisor van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT). Hij is aangesloten bij een intervisiegroep voor klinisch psychologen.

Linkedin Pagina:

Handige links :

VGct (www.vgct.nl ), NIP (www.psynip.nl ), en NVVP (https://www.lvvp.info/home)