10 dec 2015

10 dec 2015

Opleiding

By:

Opleiding

Het aanbod aan opleidingen vanuit Psychologenpraktijk Hermans omvat:

De cursus Cognitieve Gedragstherapie bij angststoornissen

In deze cursus maakt u kennis met theorie en praktijk van cognitieve gedragstherapie bij angststoornissen. De cursus is bedoeld voor psychologen en psychotherapeuten die werken in de eerstelijns en tweedelijns geestelijke gezondheidszorg. De deelnemers kunnen participeren in het netwerk van angsttherapeuten die deel uitmaken van de Angstpoli Nederland (www.angstpoli.nl). Deze cursus wordt onder meer aangeboden door enkele RINO’s in Nederland.

De cursus Rationeel Emotieve Therapie (RET)

De cursus Rationeel Emotieve Therapie is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten en artsen die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg en in de arbeidshulpverlening. Ze krijgen theoretische en praktische scholing in toepassing van deze methodiek. Er is ook de mogelijkheid voor aanvullende supervisie.

De cursus Psychotherapie en gedragsverandering

Deze cursus is bedoeld voor psychologen, psychiaters en huisartsen die kennis willen maken met de belangrijkste stromingen binnen de psychotherapie. Naast theoretische inzichten is er ruimte voor praktische toepassing.

Supervisie

Psycholoog Hermans is erkend supervisor binnen de Vereniging voor cognitieve gedragstherapie (VGcT) en binnen het ELP (Sectie Eerstelijnspsychologie binnen het NIP).