8 dec 2015

8 dec 2015

Personalia

By:

Henk Hermans (1952) is sinds 1977 als psycholoog-psychotherapeut werkzaam. Hij volgde zijn universitaire opleiding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Aansluitend was hij werkzaam in een algemeen ziekenhuis, binnen de verslavingszorg, bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg en binnen de ambulante revalidatiezorg. Sedert 1997 werkt hij als zelfstandig psycholoog in zijn privépraktijk te Middelburg. Hij heeft een uitgebreide ervaring in de behandeling van psychische klachten (met name angst- en stemmingsproblemen, burnout-klachten, pijnklachten en psychosomatische klachten, en gedragsproblemen). Daarnaast is hij vanwege zijn veelomvattende ervaring en kennis een specialist in psychologische advisering en mentale training van mensen in lastige leefsituaties en bij levensdilemma’s.

Henk Hermans combineert zijn psychotherapeutische kennis en vaardigheden met inzichten uit de moderne neurowetenschappen. Hij is de grondlegger van een nieuwe richting binnen de psychotherapie: breingerichte psychotherapie. Ze heeft als uitgangspunt, dat de meeste psychische klachten voortkomen uit en verstoord functionerend brein.

Ook is Henk Hermans actief als publicist en docent. Hij heeft diverse leerboeken en zelfhelpboeken op zijn naam staan, en geeft cursussen in medische psychotherapie

Linkedin Pagina: