8 dec 2015

8 dec 2015

Personalia

By:

 

Henk Hermans (1952) is sinds 1977 als klinisch psycholoog-psychotherapeut werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg. Hij volgde zijn universitaire opleiding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Aansluitend was hij werkzaam in een algemeen ziekenhuis, binnen de verslavingszorg, bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg en binnen de ambulante revalidatiezorg. Sedert 1997 werkt hij als zelfstandig psycholoog in zijn privé-praktijk te Middelburg. Hij heeft een zeer uitgebreide ervaring in de behandeling van psychische klachten (met name angst- en stemmingsproblemen, burnout-klachten, pijnklachten en psychosomatische klachten, en gedragsproblemen). Daarnaast is hij vanwege zijn veelomvattende ervaring en kennis een specialist in psychologische advisering en mentale training van mensen in lastige leefsituaties en bij levensdilemma’s.

Henk Hermans combineert zijn psychotherapeutische kennis en vaardigheden met inzichten uit de moderne neurowetenschappen. Hij is de grondlegger van een nieuwe richting binnen de psychotherapie: breingerichte psychotherapie. Ze heeft als uitgangspunt, dat de meeste psychische klachten voortkomen uit en verstoord functionerend brein. Bij breingerichte psychotherapie worden enkele methodieken toegepast, om deze verstoring ongedaan te maken. Verdere informatie hierover treft u aan op de website: http://www.brainbasedcognitivebehaviortherapy.nl.

Ook is Henk Hermans actief als publicist en docent. Hij heeft diverse leerboeken en zelfhelpboeken op zijn naam staan, en geeft cursussen in cognitieve gedragstherapie (cgt), rational emotive behavior therapy (rebt), en brainbased cognitieve gedragstherapie (bb-cgt). 

Henk Hermans is ingeschreven in het BIG-register van psychotherapeuten en klinisch psychologen, en is lid van het Nederlands Instituut van psychologen (NIP) en is supervisor van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT). Hij is aangesloten bij een intervisiegroep voor klinisch psychologen.

Linkedin Pagina:

Handige links :

VGct (www.vgct.nl ), NIP (www.psynip.nl ), en NVVP (https://www.lvvp.info/home)