19 okt 2015

19 okt 2015

Specialisaties

By:

 

Psychologenpraktijk Hermans heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van de volgende problemen. Bij deze behandelingen wordt gewoonlijk gebruik gemaakt therapeutisch instructiemateriaal dat u ondersteunt bij het veranderproces.

Angstklachten

We onderscheiden enkele soorten angstklachten: paniekstoornissen, fobieën, gegeneraliseerde angst (piekeren), traumatische angst, en sociale angst. Deze klachten vragen over het algemeen heel specifieke aanpak die beschreven staat in de GGZ- richtlijnen.

Obsessies en dwangstoornissen

Met obsessies bedoelen we gedachten, beelden of impulsen die zich steeds opdringen, terwijl je dat niet wilt. Ze kunnen erg hinderlijk zijn. Tot de dwangstoornissen behoren onder andere dwangmatig controleren, dwangmatig schoonmaken, allerlei dwangrituelen (o.a. tellen). Daarnaast behandelen we nieuwere dwangklachten, zoals: dwangmatig kopen, en seksverslaving.

Depressies

Een depressie wordt gekenmerkt door plotselinge stemmingswisselingen, inactiviteit, slapeloosheid of juist veel slapen, onttrekken uit sociaal contact en uiteraard overheersende somberheid of gevoelloosheid. Bij de behandeling volgen we eveneens de GGZ-richtlijnen

Woedeproblemen en problemen in de impulsbeheersing

Ergernissen, opkomende boosheid en driftaanvallen kunnen zowel uw leven als dat van uw omgeving behoorlijk vergallen. Specifiek voor deze problemen is een gericht stappenprogramma ontwikkeld, waarin u de woede de baas blijft.

Psychosomatische klachten

Sommige lichamelijke klachten nemen af door gebruik te maken van een psychologische behandeling. Voorbeelden van deze psychosomatische klachten zijn: chronische vermoeidheid, hoge bloeddruk, en pijnklachten.

Relatieproblemen

De nadruk in de behandeling niet zozeer op wat er allemaal mis is in de relatie, maar op wat u en uw partner kunnen doen om haar te verbeteren. De behandeling wordt in overleg samengesteld.

Eetstoornissen

Specifiek voor mensen die last hebben van obesitas (overgewicht) is een therapieprogramma ontwikkeld dat gericht is op betere beheersing van het eetgedrag. Dit kan gecombineerd worden met een fysiek inspanningsprogramma.

Werkproblemen

Het behandelaanbod bestaat uit stressmanagement, time-management en assertiviteit. Daarnaast is een mogelijkheid voor een training ‘optimaal functioneren op het werk’. Deze kan ook aan bedrijven worden aangeboden.